Privatslivspolitik

1. Persondataforordning

 

Politik om beskyttelse af personoplysninger

Den 25. maj 2018 trådte en ny persondataforordning i kraft. Forordningen gælder i hele EU og EØS og har til formål at regulere, hvornår og hvordan personoplysninger om medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere og andre registrerede må behandles.

Persondataforordningen fordrer bl.a. større åbenhed om, hvem der behandler personoplysninger om registrerede, give registrerede mulighed for at få indsigt i de personoplysninger, der behandles, og give de registrerede mulighed for at kræve, at urigtige oplysninger rettes, slettes mv. Whohow har, som følge af den nye persondataforordning, udarbejdet en politik om beskyttelse af whohow-brugeres beskyttelse af personoplysninger.

Whohow lægger stor vægt på, at whohow -brugere er trygge ved at anvende tjenesten. Whohow’s politik om beskyttelse af personoplysninger indeholder information om, hvordan og hvorfor WHOHOW indsamler, bruger, lagrer, deler og beskytter oplysninger i relation til whohow’s applikation, samlet benævnt “tjenesten”, samt whohow -brugeres vilkår og rettigheder i forbindelse med indsamlingen og brugen af oplysninger herunder hvordan whohow -brugere kan opdatere, administrere, eksportere og slette personoplysninger.

Der henvises til whohow’s brugerbetingelser I forhold til de generelle definitioner, herunder, men ikke begrænset til, whohow , tjenesten, brugere mv. som anvendes i whohow’s vilkår og betingelser.

Når du tilgår eller bruger tjenesten, samtykker du til, at whohow, uanset din adgangsmetode og uanset din brugertype, behandler personoplysninger om dig, som angivet i denne politik. Dog vil disse data ikke fremgå af personfølsom karakter, og derfor benyttes disse oplysninger og data udelukkende til at optimere brugeroplevelsen af whohow’s applikation. 

 

Hvem er dataansvarlig?

Den ansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger er:

Whohow ApS
Strandvejen 120, 1 2900 Hellerup
Denmark
CVR: 43215531

 

Kontaktoplysninger:

Mail: support@who-how.com

  

Retsgrundlaget for behandlingen af dine oplysninger

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af persondataforordningens (EU) 2016/679 af 27. april 2016 artikel 6, stk. 1, litra a og artikel 9, stk. 2, litra e og f. Du kan finde persondataforordningen her: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/?uri=celex%3A32016R0679.

Når du opretter dig som bruger på tjenesten, samtykker du således til, at whohow må behandle og opbevare dine personoplysninger i henhold til denne politik.

 

Hvilke oplysninger indsamler og behandler whohow?

Whohow behandler flere forskellige kategorier af personoplysninger, herunder, men ikke begrænset til, almindelige oplysninger og følsomme oplysninger, herunder bl.a. e-mail og betalingsoplysninger. Dette vil være oplysninger, som du selv leverer til tjenesten. Når du bruger tjenesten, samtykker du til, at du har forstået og accepteret, at whohow bruger social sign-ons, så den enkelte bruger kan få sin egen selvstændige profil på whohow’s applikation. Her benyttes der Ai data ift. login der ligger hos tredjepartsystemer; Facebook, Apple og Google. Denne data deles ikke med andre whohow -brugere. Det betyder, at andre brugere ikke kan søge efter, bruge eller således dele det data, som du har offentliggjort til os, i henhold til vilkårene og betingelserne i denne politik om beskyttelse af personoplysninger og vores anvendelsesvilkår. 

Whohow indsamler indhold og oplysninger som du angiver, når du signer dig op til platformen, og oprette din egen selvstændige profiler. Dette omfatter mailadresse, betalingsoplysninger og andre øvrige oplysninger, som du oplyser via din brugerprofil. 

Whohow indsamler også oplysninger om, hvordan du bruger tjenesten, fx den måde du interagerer med platformen på, herunder hyppighed, varighed af og brugen af tjenesten.

Whohow indsamler også kommunikation mellem dig og whohow. Når du bruger tjenesten, samtykker du til, at du har forstået og accepteret, at whohow fremsender e-mails til dig omkring tjenesten, herunder bl.a. bekræftelse af din brugerkonto, ændringer/opdateringer til funktioner på tjenesten, tekniske bemærkninger, sikkerhedsoplysninger og nye stylingstips. Whohow skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at du ikke kan frabede dig e-mails fra whohow vedrørende ændringer og opdateringer. Hvis ikke du ønsker at modtage whohow’s e-mails og notifikationer og lignende, bedes du sende en mail herom til: support@who-how.com. 

Hvis du tilkøber et af whohow’s abonnementspakker, vil der blive indsamlet oplysninger omkring købet eller transaktionen. Disse oplysninger omfatter dine betalingsoplysninger, fx dit kredit- eller debitkortnummer, samt andre oplysninger om dit kort, andre konto- og godkendelsesoplysninger samt fakturerings- og kontaktoplysninger. 

 

Oplysninger til analyseformål

Whohow bruger analyseværktøjer fra tredjepart til at måle trafik- og anvendelsestendenser for tjenesten. Værktøjerne indsamler oplysninger, som sendes af din enhed eller tjenesten, herunder websider, du besøger, tilføjelsesprogrammer og andre oplysninger, som hjælper whohow med at forbedre tjenesten. Whohow indsamler og bruger analyseoplysningerne sammen med analyseoplysninger fra andre brugere, så det ikke er muligt at identificere den enkelte bruger. 

 

Analyseværktøjer 

Når du besøger tjenesten, bruger whohow muligvis en række teknologier, herunder, men ikke begrænset til, fx pixels og lokal lagring, til at indsamle oplysninger om, hvordan du bruger whohow, og til at stille funktioner til rådighed for dig.

 • Logfiloplysninger: Whohow’s browser rapporterer automatisk logfiloplysninger, hver gang du anmoder om at få adgang til applikationen. Der rapporteres også logfiloplysninger, når du downloader indholdet af tjenesten til din browser eller enhed. Når du bruger tjenesten, registrerer whohow’s servere automatisk visse logfiloplysninger, herunder din IP-adresse (Internet Protocol), browsertype, henvisende sider og antal klik, hvordan du interagerer på tjenesten, destinationssider, viste sider og andre tilsvarende oplysninger. Whohow indsamler også lignende oplysninger fra e-mails, der sendes til dig, som derefter bruges til at spore, hvilke e-mails du åbner, og hvilke links du klikker på. Whohow bruger oplysningerne til at opnå mere nøjagtige rapporteringer og til at forbedre tjenesten.

 • Enheds-id’er: Når du bruger tjenesten fra en mobilenhed, fx en tablet eller telefon, åbner, indsamler, overvåger og lagrer whohow et eller flere enheds-id’er på din enhed eller på et eksternt lager. Enheds-id’er er små datafiler eller lignende datastrukturer, som gemmes på eller knyttes til din mobilenhed, og som bruges til entydig identifikation af mobileenheden. Et enheds-id kan være data, som gemmes i forbindelse med enhedens hardware, data som gemmes i forbindelse med enhedens operativsystem, eller anden software eller data, som whohow sender til enheden. Et enheds-id leverer oplysninger til whohow om hvordan du gennemser eller bruger tjenesten, og gør det muligt at vise rapporter eller tilpasset indhold til dig. Nogle af tjenestens funktioner fungerer muligvis ikke korrekt, hvis brugen af enheds-id’er hindres eller deaktiveres.

 • Metadata: Metadata er typisk tekniske data, som knyttes til brugerindhold. Metadata kan f.eks. beskrive, hvordan og hvornår bestemt brugerindhold er blevet indsamlet og af hvem, samt hvordan indholdet er formateret. Whohow indsamler og anvender som udgangspunkt, men ikke begrænset til, metadata i analysemæssig sammenhæng.

 

Hvad bruger WHOHOW dine personoplysninger til?

Whohow’s overordnede formål med behandlingen og bearbejdningen af dine personoplysninger er, at anvende dine data til at forbedre, optimere og fremvise optimale styles målrettet dine egne personlige referencer og forbedre og optimere tjenestens vilkår og formål i sig selv.

Whohow bruger bl.a. de indsamlede personoplysninger til, men ikke begrænset til, at lave undersøgelser, teste funktioner samt analysere data, fra appen for at forbedre tjenesten med nye produkter, funktioner, udføre fejlfindingsaktiviteter og lignende.

I den forbindelse indsamler og behandler whohow bl.a. dine personoplysninger med henblik på, men ikke begrænset til, at:

 • Finde ud af hvilket sprog du taler og matche appens layout til dette
 • Udrede crashes og bugs baseret på din brug af appen 
 • Finde ud af, hvilken typeenhed du bruger og hvor ofte du tilgår og bruger vores tjeneste
 • Beskytte alle brugere imod fejlagtig brug af tjenesterne. 
 • Indsamle pixel tags for at forbedre din brugeroplevelse 
 • Udarbejde statistikker/analyser og benytter tracking tools som Google Analytics med henblik på at optimering af tjenestens teknikaliteter samt profilering af tjenesten, fx i henhold til markedsføringsmæssige sammenhænge.

Whohow’s formål med behandlingen af data er også at være på forkant med de nyeste generelle standarder og trends for UI, UX og design. Således ligger dine brugerdata til grund for at skabe en generel forbedring af brugeroplevelsen med selve tjenesten.

Ud over den særlige brug, som er beskrevet i denne politik om beskyttelse af personoplysninger, bruger Whohow muligvis de oplysninger, som modtages fra dig, til henholdsvis, men ikke begrænset til, at give dig hurtig adgang til dine oplysninger, når du er logget på, til at verificere login, dit abonnementstilknytning, at undersøge mistænkelig aktivitet, at undersøge overtrædelse af whohow’s vilkår og politikker, at huske oplysninger, så du ikke skal angive dem igen under dit besøg, eller næste gang du besøger tjenesten, tværtimod er intentionen at levere, forbedre, teste og overvåge tjenestens effektivitet, at udvikle og afprøve nye produkter og funktioner, at overvåge forskellige parametre, fx samlet antal besøgende, trafik og demografiske mønstre for hele tiden at opdatere tjenesten bedst muligt, at diagnosticere og udbedre teknologiske problemer, at opdatere applikationen automatisk på din enhed mv.

Hvordan opbevares og behandles dine oplysninger?

De oplysninger, whohow indsamler om dig via tjenesten, gemmes, opbevares og behandles bl.a., men ikke begrænset til, af whohow og whohow’s leverandører af databehandling, herunder bl.a., men ikke begrænset til, whohow’s associerede selskaber eller tjenesteudbydere. Whohow’s associerede selskaber, tjenesteudbydere og leverandører af databehandling er:

Whohow’s associerede selskaber og tjenesteudbydere er bl.a.:

 • Stripe. Stripe benyttes til håndtering af abonnement-betalinger. Stripe håndterer personfølsomme data som opfylder GDPR. Hovedkontoret er beliggende ved 354 Oyster Point Blvd., South San Francisco, CA 94107, USA. Deres privatlivspolitik kan læses her: https://stripe.com/en-dk/privacy.
 • MeeW ApS. MeeW er en teknologiudbyder der bidrager med den tekniske udvikling, teknologi og ressourcer der skal til for at udvikle whoho -appen. MeeW sporer og afhjælper bugs, crashes, optimeringsmuligheder, udviklingsmuligheder og andre relevante teknologiske datapoints til at optimere og forbedre UI, UX, design og generel brugeropleve.se Hovedkontoret er beliggende ved Overgaden Neden Vandet 9A, 1414 Copenhagen, Denmark. Deres privatlivspolitik kan læses her: https://www.meew.dk/privatlivspolitik/.
 • Facebook. Facebook er en social medieplatform, der bistår whohow med den fornødne Ai data der skal til for at brugerne kan benytte social sign-ons. Hovedkontoret er beliggende ved Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour D2 Dublin. Deres privatlivspolitik kan læses her: https://www.facebook.com/privacy/policy/?entry_point=data_policy_redirect&entry=0.
 • Apple. Apples App Store er en distributionskanal, der opbevarer og distribuere selve appen. Endvidere validerer de den enkelte bruger som tredjepartudbyder. Hovedkontoret er beliggende ved Apple Park Way Cupertino, California, 95014-0642 United States. Deres privatlivspolitik kan læses her:  https://developer.apple.com/app-store/app-privacy-details/.
 • Google Play. Google Play er en distributionskanal, der opbevarer og distribuere selve appen. Hovedkontoret er beliggende Mountain View, CA, US (HQ), 1600 Amphitheatre Pkwy. Deres privatlivspolitik kan læses her: https://policies.google.com/privacy.
 • Google. Google er en distributionskanal , der bistår whohow med den fornødne Ai data der skal til for at brugerne kan benytte social sign-ons. Hovedkontoret er beliggende ved Mountain View, CA, US (HQ), 1600 Amphitheatre Pkwy. Deres privatlivspolitik kan læses her: https://support.google.com/adspolicy/answer/54817?hl=en.
 • Supabase. Supabase er en open source- firebase platform. Platformen er med til at understøtte whohow’s features og opsætning af appen. Hovedkontoret er beliggende ved 970 Toa Payoh North #07-04, Singapore, Central Singapore, 318992, Singapore. Deres privatlivspolitik kan læses her: https://supabase.com/docs/company/privacy.
 • DigitalOcean. DigitalOcean er en cloud-infrastrukturudbyder, der understøtter whohow’s administrationsportal og backend. Hovedkontoret er beliggende ved 101 Avenue of the Americas (Grand St.) New York, NY 10013. Deres privatlivspolitik kan læses her: https://www.digitalocean.com/legal/privacy-policy. 

Whohow, dets associerede selskaber, tjenesteudbydere eller leverandører af databehandling overfører de oplysninger, whohow indsamler om dig, herunder de oplysninger, som du selv oplyser og angiver ved brug/oprettelse af en brugerkonto på tværs af landegrænser og dermed på tværs af din jurisdiktion til andre lande eller jurisdiktioner verden over, da whohow og dets associerede selskaber og tjenesteudbyder, i henhold til ovenstående, geografisk er placeret i forskellige lande. Hvis du befinder dig i USA, Kina, Rusland, eller andre logistikområder, som har love om indsamling og brug af data, der er forskellige fra lovgivningen i Danmark, skal du være opmærksom på, at vi muligvis overfører oplysninger, herunder personoplysninger, til et land eller en jurisdiktion, som muligvis ikke har de samme databeskyttelseslove som din eksisterende jurisdiktion.

Når du tilmelder dig og bruger tjenesten samtykker du til, at der udveksles, bruges og videregives personoplysninger om dig som beskrevet i denne politik om beskyttelse af personoplysninger i de lande hvor whohow, dets associerede selskaber eller tjenesteudbydere, har aktiviteter.

Det er kun betroede medarbejdere med arbejdsbetinget behov hos whohow og hos whohow’s associerede selskaber, leverandører af databehandling, der har adgang til de indsamlede personoplysninger.

Hvad gør whohow for at beskytte dine oplysninger?

Whohow forestår at sikre, at personoplysninger krypteres under transit og opbevaring, og at det kun er et begrænset antal individer, hvis arbejde nødvendiggør adgang til personoplysninger, der har adgang til disse data. 

Whohow tager rimelige skridt (f.eks. gennem anmodning om en entydig adgangskode) til at bekræfte din identitet, før vi giver dig adgang til din konto på henholdsvis appen og webshoppen. Dette sker bl.a. for at sikre, at dine oplysninger beskyttes bedst muligt. Whohow vil derfor til enhver tid anonymisere den data der kan tilkendegive din tilknytning til platformen. 

Hvem deler whohow dine oplysninger med?

Whohow udlejer eller sælger ikke dine oplysninger til tredjeparter uden for whohow, dets associerede selskaber eller tjenesteudbydere uden din accept, undtagen i de specifikke situationer, som fremgår af denne politik. 

Whohow deler brugerindhold og dine oplysninger herunder, men ikke begrænset til, oplysninger fra cookies, logfiler, enheds-id’er og data om brug) med enheder, som juridisk tilhører den samme gruppe af virksomheder som whohow, eller som måtte blive en del af denne gruppe (“associerede selskaber”). De associerede selskaber bruger muligvis oplysningerne til at levere indhold og forbedre tjenesten (herunder gennem analysedata) og de associerede selskabers egne tjenester (herunder ved at give dig en bedre og mere relevant brugeroplevelse).

Whohow deler muligvis også dine oplysninger herunder, men ikke begrænset til, oplysninger fra værktøjer som cookies, logfiler og enheds-id’er og lokalitetsdata med tredjepartsvirksomheder, som hjælper whohow med at levere tjenesten til dig (“tjenesteudbydere”). Vores tjenesteudbydere får adgang til dine oplysninger i det rimelige omfang, det er nødvendigt for at levere tjenesten.

Whohow deler muligvis også visse oplysninger, herunder, men ikke begrænset til data, med tredjepartsannoncører, som whohow samarbejder med. 

Whohow deler muligvis dine personoplysninger med offentlige myndigheder, herunder bl.a. anklagemyndigheden, politiet, kommuner og SKAT, samt tilsvarende myndigheder i andre jurisdiktioner, der har en saglig og særlig interesse i brugen af de oplysninger, der findes på whohow, og hvis whohow er i god tro om, at whohow er forpligtet til at udlevere disse data i henhold til gældende lov i den pågældende jurisdiktion. 

Hvis whohow sælger eller på anden måde overdrager hele whohow eller dele af virksomheden eller virksomhedens aktiver til en anden virksomhed (f.eks. i forbindelse med fusion, opkøb, konkurs, opløsning eller likvidation), er dine oplysninger, f.eks. din e-mailadresse andre eventuelle oplysninger, der er indsamlet gennem tjenesten, blandt de elementer, der indgår i salget eller overdragelsen. Dit brugerindhold tilhører fortsat dig. Ved en evt. overdragelse af hele eller dele af virksomheden, er køberen eller erhververen som udgangspunkt forpligtet til at overholde bestemmelserne i denne politik om beskyttelse af personoplysninger.

Sletning af dine personoplysninger

Når du som bruger har downloadet whohow -appen og oprettet din profil via social sign-ons, fra enten Facebook, Google eller Apple, er det vigtigt at påpege, at din data ikke forsvinder såfremt du sletter appen på dit device. Såfremt du ønsker at slette al data og spor omkring din tilstedeværelse på appen, skal du henvende dig til: support@who-how.com. 

Oplysninger, som whohow modtager om dig, opbevares muligvis i en længere periode end angivet i denne politik om beskyttelse af personoplysninger, hvis der er indgivet en retlig anmodning eller forpligtelse fra en af ovenstående myndigheder, hvis der på anden måde er anmodet om offentlig undersøgelse, undersøgelse af en mulig overtrædelse af whohow’s vilkår eller politikker eller på anden måde for at forebygge skade, svindel og andre ulovlige aktiviteter.

Hvordan kan du selv beskytte dine personoplysninger?

For at sikre den højest mulige sikkerhed, skal whohow gøre dig opmærksom på, at du til enhver tid er ansvarlig for at hemmeligholde din entydige adgangskode og dine kontooplysninger og for at kontrollere adgangen til e-mails mellem dig og whohow. 

Dine rettigheder

Efter databeskyttelsesforordningen har du en række rettigheder i forhold til whohow’s behandling af dine personoplysninger. Du har bl.a. ret til indsigt i de oplysninger, der behandles om dig, kende formålet med behandlingen, hvem oplysningerne videregives til, hvor længe oplysningerne opbevares eller de kriterier, der anvendes til at fastlægge tidsrummet, at gøre indsigelse mod behandlingen af oplysninger om dig, at gøre indsigelse mod brug af dine personoplysninger til direkte markedsføring/profilering, at kræve berigtigelse, sletning eller blokering af urigtige eller vildledende oplysninger samt i visse tilfælde, efter opfordring fra dig, at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring. Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som findes på www.datatilsynet.dk.

Retten til at trække samtykket tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke til behandling af dine personoplysninger tilbage. Dette kan du gøre ved at kontakte os på support@who-how.com.  

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af whohow’s behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og frem til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

Whohow skal til gengæld gøre dig opmærksom på, at din brug af tjenesten forudsætter dit samtykke, som ovenfor anført. 

Hvad sker der med dine data når du sletter din konto?

Når din konto er blevet lukket eller deaktiveret, gemmer whohow, dets associerede selskaber og whohow’s tjenesteudbydere dine personoplysninger (herunder dine profiloplysninger) og dit brugerindhold i en periode op til 6 måneder med henblik på sikkerhedskopiering, arkivering og/eller kontrol, hvorefter al data vil blive slettet eller anonymiseret.

Hvis du har tilkøbet en af whohow’s abonnementer, opbevares oplysningerne i forbindelse med dine køb i op til 10 regnskabsår efter købet jf. bogføringsloven.

Dine brugeroplysninger og personfølsomme data slettes eller anonymiseres ligeledes, når der ikke længere vurderes at være et sagligt behov for at opbevare dine personoplysninger.

Sådan kontakter du os om en afdød bruger

I tilfælde af en whohow’s brugere forekommer ved døden bedes du kontakte os på support@who-how.com. Whohow håndterer typisk henvendelser af denne type via e-mail. Hvis whohow har brug for yderligere oplysninger, kontakter whohow dig på den e-mailadresse, du har angivet i din anmodning.

Ændringer til whohow’s politik om beskyttelse af personoplysninger

Whohow forbeholder sig ret til løbende at foretage ændringer eller opdateringer til denne politik om beskyttelse af personoplysninger. Whohow opfordrer dig derfor til at gennemse politikken med jævne mellemrum. Whohow underretter dig om eventuelle ændringer eller opdateringer, efter omstændighederne, hvor disse vurderes at være væsentlige. Med din fortsatte brug af whohow’s applikation eller tjeneste generelt, efter ændringer til politik om beskyttelse af personoplysninger, accepterer du disse ændringer.

Du accepterer, at whohow har ret til at underrette dig om opdaterede vilkår gennem opslag af dem på tjenesten, og at du, hvis du bruger tjenesten efter ikrafttrædelsesdatoen for de opdaterede vilkår, accepterer de opdaterede vilkår. De opdaterede vilkår træder i kraft, når de slås op, eller på en eventuel nærmere fastsat dato, som måtte være angivet i de opdaterede vilkår, og gælder for din brug af tjenesten fra det pågældende tidspunkt. 

Ikrafttrædelsesdatoen for disse vilkår er den 25. maj 2018. Disse vilkår er oprindeligt skrevet på dansk. I tilfælde af konflikt mellem den danske version og en eventuel oversat version, er den danske version gældende.

Klageadgang

Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personoplysninger, kan du henvende dig til whohow. Hvis du ikke er enig i whohow’s besvarelse af din klage, kan du indgive en klage til din nationale tilsynsmyndighed jf. persondataforordningens artikel 77. I Danmark er tilsynsmyndigheden Datatilsynet. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk. Du har også mulighed for at indbringe sagen for de nationale domstole. Se dog whohow’s brugerbetingelser vedr. lovvalg og værneting.

Ikrafttrædelsesdatoen for disse anvendelsesvilkår er den 25. maj 2018. Disse anvendelsesvilkår er oprindeligt skrevet på dansk. I tilfælde af konflikt mellem den danske version og en eventuel oversat version er den danske version gældende.